4 C
Uzice
април 13, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA Uncategorized

DONATORSKI KONCERT ZA LARISSU TEREŠČENKO U KC GRAD

Pozivamo vas 15. juna, od 20h u KC Grad na najveći muzički Shuffle do sada. Ovo je ujedno i donatorski koncert za odlazak u Norvešku na studije mlade violinistkinje Larisse Tereščenko!

Larissa će sa svojim prijateljima dočarati univerzalnost muzike kroz više stilova – savremena klasika, džez, progresiv metal. Kao glavni gosti koncerta, nastupiće Vasil Hadžimanov, Pera Krstajić i David Maxim Micić.
Izvešće se i delo mlade kompozitorke Ane Krstajić.

Larissa je primljena na studije na Nacionalnoj Muzičkoj Akademiji u Oslu i potrebna joj je Vaša pomoć da tamo i ode. Školovanje u Norveškoj je besplatno, ali je depozit za boravak u ovoj zemlji, za godinu dana, 12.000€. Za stanove i domove je potrebno dati depozit za 3 meseca unapred, a svakodnevni život je veoma skup. Larissa je tamo upisala treću godinu osnovnih studija, a ni Srbija, ni Norveška nemaju opcije stipendiranja osnovnih studija, već studija samo viših stepena.

Larissa je višegodišnji polaznik majstorskih kurseva prof. Dejana Mihailovića i Nemanje Radulovića i osvojila je brojne nacionalne i internacionalne nagrade širom Evrope; održala veliki broj koncerata u Srbiji i Francuskoj; nastupala u orkestrima i imala turneje po Evropi i Aziji (Neue philharmonie Munchen, EUphony), nastupala kao solista sa orkestrima iz Norveške i Srbije.
Takođe, sarađivala je i nastupala, u polju savremenih stilova, najviše u području progresiv metala, sa Davidom Maximom Micićem, australijskim bendom Plini, čileanskim gitaristom Bendžaminom Lechugom, nemačkim bendom A dog called ego, Pink Floyd Project iz Norveške i Tutti World Music Orchestra sa članovima iz cele Evrope.

Cena ulaznice za ovaj koncert iznosi 500 din, ali obzirom da je svrha ovog koncerta i druženja da se pomognu studije ove mlade umetnice- ukoliko je neko u mogućnosti i želi da doprinese većim iznosom od ovog, biće u mogućnosti.

Ulaznice će se prodavati na ulazu KC Grada, na dan koncerta.

Više informacija možete pogledati OVDE

Užice – Oglasna Tabla

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

TŠ „Radoje Ljubičić“ je objavila Likovni konkurs „Moja modna čarolija za drugarsko veče“

Oglasna Tabla

Odbornici Sns Užice: „Štitićemo institucije od nasilja koje propagira tzv. Savez za Srbiju“

Oglasna Tabla

Javni konkurs za dodelu sredstava iz budžeta opštine Čajetina

Oglasna Tabla