1.9 C
Uzice
децембар 9, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Dokumentarni film okupio srednjoškolce iz regiona – „Feci 2019“

U organizaciji NFC „Filmarta“ u Užicu je počela realizacija ovogodšnje regionlane radionice dokumentarnog filma za srednjoškolce – Filmski edukativni centar Interakcija 2019.

Devet talentovanih srednjoškolaca iz Severne Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, izabranih na konkursu NFC „Filmata“, od 29. novembra do 3. decembra 2019. godine, će tokom radionice u Užicu i Beogradu imati priliku da uči o kreativnom dokumentarnom filmu.

Predavači radionice Feci 2019 su dr Aleksandra Milovanović, montažerka i docentkinja na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Miloš Ivanović, producent i osnivač kreativnog tima ATTIC studija i Dejan Petrović, reditelj, vanredni profesor na Akademiji umetnosti u Beogradu i osnivač NFC „Filmarta“.

Pored edukacije o dokumentarnom filmu učesnici radionice iz regiona i Srbije će imati priliku da upoznaju značajna mesta, manifestacije i institucije u Užicu i Beogradu.

Užički gimnazijalci su polaznicima Fecija predstavili Književni festival „Na pola puta“ i organizovali razgledanje grada, družeći se sa gostima i predstavljajući im poznato i „skriveno“ Užice.

Tokom radionice Feci 2019 biće organizovane projekcije dokumentarnih filmova za učesnike i gimnazijalce iz Užica, druženje i razgovori o filmovima. U završnici radionice u Beogradu, učesnici Fecija 2019 će posetiti Arhiv Jugoslovenske kinoteke i upoznati bogati fundus ove institucije.

Partneri na realizaciji radionice Feci 2019 su Dom učenika srednjih škola Užice, Književni festival „Na pola puta“, Dečiji kulturni centar Beograd, Arhiv Jugoslovenske kinoteke.
Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Izvor:RTS/naslovna:Polaznici ovogodišnjeg Fescija 2019

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sps Užice najoštrije osuđuje nasilje nad učiteljima, nastavnicima i profesorima!

Oglasna Tabla

Humanitarna akcija „Pomoć drugu“

Oglasna Tabla

Posne kiflice sa ajvarom (video)

Oglasna Tabla

Данас славимо Светог Алимпија

Oglasna Tabla

Isplata novembarskih penzija

Oglasna Tabla

Projekcija filma i koncerta: The Doors

Oglasna Tabla

Od danas pojačana kontrola vožnje u alkoholisanom stanju: 42.000 pijanih isključeno iz saobraćaja

Oglasna Tabla

Pre podne maglovito, tokom dana sunčano, do 15 stepeni

Oglasna Tabla

Posni specijalitet iz Vranja: Lučen gra na starinski način

Oglasna Tabla