OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Dokumentarni film okupio srednjoškolce iz regiona – „Feci 2019“

U organizaciji NFC „Filmarta“ u Užicu je počela realizacija ovogodšnje regionlane radionice dokumentarnog filma za srednjoškolce – Filmski edukativni centar Interakcija 2019.

Devet talentovanih srednjoškolaca iz Severne Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, izabranih na konkursu NFC „Filmata“, od 29. novembra do 3. decembra 2019. godine, će tokom radionice u Užicu i Beogradu imati priliku da uči o kreativnom dokumentarnom filmu.

Predavači radionice Feci 2019 su dr Aleksandra Milovanović, montažerka i docentkinja na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Miloš Ivanović, producent i osnivač kreativnog tima ATTIC studija i Dejan Petrović, reditelj, vanredni profesor na Akademiji umetnosti u Beogradu i osnivač NFC „Filmarta“.

Pored edukacije o dokumentarnom filmu učesnici radionice iz regiona i Srbije će imati priliku da upoznaju značajna mesta, manifestacije i institucije u Užicu i Beogradu.

Užički gimnazijalci su polaznicima Fecija predstavili Književni festival „Na pola puta“ i organizovali razgledanje grada, družeći se sa gostima i predstavljajući im poznato i „skriveno“ Užice.

Tokom radionice Feci 2019 biće organizovane projekcije dokumentarnih filmova za učesnike i gimnazijalce iz Užica, druženje i razgovori o filmovima. U završnici radionice u Beogradu, učesnici Fecija 2019 će posetiti Arhiv Jugoslovenske kinoteke i upoznati bogati fundus ove institucije.

Partneri na realizaciji radionice Feci 2019 su Dom učenika srednjih škola Užice, Književni festival „Na pola puta“, Dečiji kulturni centar Beograd, Arhiv Jugoslovenske kinoteke.
Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Izvor:RTS/naslovna:Polaznici ovogodišnjeg Fescija 2019

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Saopštenje za javnost – Akcija „16000 stabala za 16000 ložišta“

Oglasna Tabla

Sutra uplata još dva minimalca za 10.289 preduzeća

Oglasna Tabla

Ispraćaj letu 2020.

Oglasna Tabla

Jača kosti i čuva zube: Surutka je MELEM za ceo organizam – Evo šta sve leči

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 20. septembar

Oglasna Tabla

Miraz: Obaveza ili sramota za žene? Kako se nekada u Srbiji gledalo na ovaj običaj?

Oglasna Tabla

Dr Tiodorović: Predložiću da se fizičko vrati u školske sale

Oglasna Tabla

Kon najavljuje moguće ponovno uvođenje vanrednog stanja

Oglasna Tabla

Saopštenje za javnost – Evropska nedelja mobilnosti – Upotreba alternativnih vidova saobraćaja

Oglasna Tabla