OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Dokumentarni film okupio srednjoškolce iz regiona – „Feci 2019“

U organizaciji NFC „Filmarta“ u Užicu je počela realizacija ovogodšnje regionlane radionice dokumentarnog filma za srednjoškolce – Filmski edukativni centar Interakcija 2019.

Devet talentovanih srednjoškolaca iz Severne Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, izabranih na konkursu NFC „Filmata“, od 29. novembra do 3. decembra 2019. godine, će tokom radionice u Užicu i Beogradu imati priliku da uči o kreativnom dokumentarnom filmu.

Predavači radionice Feci 2019 su dr Aleksandra Milovanović, montažerka i docentkinja na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Miloš Ivanović, producent i osnivač kreativnog tima ATTIC studija i Dejan Petrović, reditelj, vanredni profesor na Akademiji umetnosti u Beogradu i osnivač NFC „Filmarta“.

Pored edukacije o dokumentarnom filmu učesnici radionice iz regiona i Srbije će imati priliku da upoznaju značajna mesta, manifestacije i institucije u Užicu i Beogradu.

Užički gimnazijalci su polaznicima Fecija predstavili Književni festival „Na pola puta“ i organizovali razgledanje grada, družeći se sa gostima i predstavljajući im poznato i „skriveno“ Užice.

Tokom radionice Feci 2019 biće organizovane projekcije dokumentarnih filmova za učesnike i gimnazijalce iz Užica, druženje i razgovori o filmovima. U završnici radionice u Beogradu, učesnici Fecija 2019 će posetiti Arhiv Jugoslovenske kinoteke i upoznati bogati fundus ove institucije.

Partneri na realizaciji radionice Feci 2019 su Dom učenika srednjih škola Užice, Književni festival „Na pola puta“, Dečiji kulturni centar Beograd, Arhiv Jugoslovenske kinoteke.
Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Izvor:RTS/naslovna:Polaznici ovogodišnjeg Fescija 2019

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Muzej „Staro selo“ Sirogojno: Program za leto 2020.

Oglasna Tabla

Majka Hrabrost: Doktorka iz Užica, majka petoro dece rođene carskim rezom (VIDEO)

Oglasna Tabla

Jedno nestalo dete je previše: Jurić kreće u kampanju za uvođenje sistema „Amber alert“

Oglasna Tabla

Grčka odlučila: Plaća smeštaj turistima ako se razbole od koronavirusa

Oglasna Tabla

Proslava matura je dozvoljena, ali uz ova pravila

Oglasna Tabla

Sabor trubača u Guči ipak u avgustu

Oglasna Tabla

Данас се славе Свети цар Константин и царица Јелена

Oglasna Tabla

Letnja sezona na Torniku od 15. juna

Oglasna Tabla

Mladi vezni igrač Slobode Veljko Tomić potpisao dvogodišnji ugovor

Oglasna Tabla