13.3 C
Uzice
фебруар 19, 2019
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Dobra ocena zimske sezone na Zlatiboru (VIDEO)

Veliki broj gostiju je i ove zime odabrao Zlatibor kao destinaciju za odmor. Iz TO Zlatibor kažu da su za to, pored ponude koja je iz godine u godinu veća i raznolikija, zaslužni i dobar marketing i promocije .

Zimska sezone je na svom izmaku. Sneg se još zadržao na Torniku i na pojedinim vrhovima Zlatibora, ali turistički centar i okolna mesta su već od 8. marta osunčani i pogodni za šetnju. Kaćuni su okitili livade i najavili lagani ulazak u proleće što je znak da se već mogu sumirati rezultati zimske turističke sezone, kojom, kako kažu nadležni iz TO Zlatibor, mogu da budu više nego zadovoljni.

„Posebno nas raduje činjenica da smo u mesecu januaru povećanje broja stranih turista za oko 10% u odnosu na 2017. godinu, a i to da je u ovoj godini bilo dosta kineskih turista. Mahom su to bili individualci koji su smeštaj tražili preko agencija ili bukinga, ali imamo naznake i da će interesovanje kineskih turista za Zlatibor u nekom narednom periodu da se povećava i shodno tome mi smo u principu i odradili već neku promociju. Ugostili smo i predstavnike nacionalne kineske televizije koji su snimili kraću reportažu, a imamo najavu da će i u letnjoj sezoni doći ponovo na Zlatibor,“ priča za „Zlatiborpres“ direktor Turističke organizacije, Vladimir Živanović.

Koliko će ova zimska sezona biti uspešna bilo je s početka godine neizvesno zbog nedostatka snega , ali se za drugi deo školskog raspusta Zlatibor zabeleo i bio ono što jeste: pravi planinski centar.

„Najviše interesovanja bilo je za zimske sportove, pre svega je Ski centar „Tornik“ privlačio najveću pažnju, ali je i dečje skijalište Obudojevica u centru bilo dosta dobro posećeno tokom zime. Imali smo sreću da dosta snega padne za Sretenje i državne praznike tako da je uz veštačko osnežavanje, koje je u ovoj godini bilo i na dečjem skijalištu, to doprinelo da zimski ambijent bude upotpunjen i dosta dobro posećen. DIno park i Avantura park su takođe svoje kapacitete prilagodili zimi i bili dosta dobro posećeni sa ski školama koje su dobro radile tokom cele zime,“ ističe Živanović.

Od početka godine TO Zlatibor je imala intezivne sajamske nastupe u Češkoj, Nemačkoj, Holandiji, Bugarskoj – gde su u glavnom gradu imali zapažen nastup i gde se već vide rezultati sa prošlogodišnje promocije.

Nastup u Berlinu, jednom od najvećih sajmova Evrope a i šire, bio je plodonosan po dogovorima koji su sklopljeni sa turoperaterima iz različitih zemalja među kojima je i Kina. Potvrđeno je i učešće TO Zlatibor u Pekingu u okviru zajedničkog projekta turističkih organizacija Srbije i Crne Gore. Inače, posebno interesovanje kod berlinskih turističkih radnika, ali i pojedinaca, izazvala je ponuda za aktivni odmor kao i auto kamp na Zlatiboru. Sledeći veliki sajam na kojem će učestvovati TO Zlatibor je moskovski sajam.

Izvor:zlatiborpress.rs/Mirjana Ranković Luković

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U Užicu otvorena izložba „Banjaluka 1918“

Oglasna Tabla

Kako je mala Iskra pobedila najtežu bolest (VIDEO)

Oglasna Tabla

Zlatibor na 41. sajmu turizma u Beogradu

Oglasna Tabla