17.8 C
Uzice
март 24, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Do Petrovdana asfalt preko Javora

Poslednjih 3,5 kilometara puta kroz Kalipolje, koji spaja opštine Nova Varoš i Ivanica, biće asfaltirano do Petrovdana i velike istorijsko-kulturne manifestacije u organizaciji Humanitarne organizacije „Stara Raška“. Radove finansiraju „Putevi Srbije“, a asfaltira se deonica od Korićanaca u Ljepojevićima do saborišta kod spomenika majoru Iliću na Javoru.

Pripreme su pri kraju, a trasu su nedavno sa inženjerima „Puteva Srbije“ obišli predstavnici dve opštine i „Stare Raške“. Osim puta, kako je obećano, urediće se i plato kod stare šumarske kuće na Javoru za održavanje velikih skupova.

-Požurićemo kako bi sve bilo gotovo do 12. jula i manifestacije „Javor 2018.“ u okviru koje će biti održan Sabor srpske omladine iz matice i rasejanja i obeleženo 140 godina od Javorskog rata. Pokrovitelj manifestacije je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a kako se očekuje on će i svečano otvoriti asfaltiranu deonicu. Država je konačno prepoznala našu misiju. Direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak obećao nam je i da će ovo preduzeće u martu iduće godine početi sa asfaltiranjem 13,5 kilometara puta od Štitkova prema Kušićima i Katićima, koji spaja dva regiona, Zlatiborski i Moravički- kaže Vojin Vučićević, izvršni direktor „Stare Raške“.

U lokalnoj samoupravi kažu da je trasa preko Javora značajna ne samo za meštane božetićkih sela do kojih će sada brže i lakše stizati kupci za stoku i poljoprivredne proizvode, već i za čitav novovaroški kraj.

-Zahvaljujući dobroj saradnji sa Vladom Srbije dobićemo više od 17 kilometara asfalta na dva značajna putna pravca i to bez dinara ulaganja iz opštinskog budžeta. Mi smo ovih dana sopstvenim sredsvima popravili i povaljali 3,5 kilometara puta od Štitkova prema Ivanjici – kaže predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Izvor: varoske.net

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nekada poznati užički pekar jedna je od žrtava jučerašnjeg požara

Oglasna Tabla

Srebrna medalja na prvenstvu Srbije za mlađanog Ognjena Šimšića

Oglasna Tabla

Beseda srpskog generala svojim pilotima zbog koje će se svaki Srbin naježiti: “Možda je ovo let u smrt, ali ne običnu, već časnu” (VIDEO)

Oglasna Tabla