16.9 C
Uzice
јул 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

DANAS ZVANIČNO POČINJE PROCEDURA ZA POVRAĆAJ PDV-a NA BEBI OPREMU

Od danas će svi roditelji koji su sačuvali fiskalne račune od kupovine opreme za bebe moći da predaju zahtev za povraćaj PDV-a na bebi opremu. 

Julski rok trajaće do 17.jula, a ono što treba da uradite jeste da odete u filijalu Poreske uprave i predate sve fiskalne isečke, uz popunjen zahtev.

Koje uslove treba da ispunite? 

Da biste povratili PDV na bebi opremu morate imati dete koje nije starije od dve godine, vaša ukupna porodična primanja ne smeju biti veća od od 1.028.970 dinara godišnje i treći uslov je da ne posedujete nekretninu vredniju od 25.081.150 dinara (oko 200.000 evra)

Koliko novca možete da vratite? 

Roditelji mogu da povrate PDV u ukupnom iznosu od 75.029 dinara, i to: u toku detetove prve godine života možete vratiti PDV u iznosu do 42.873 dinara, a u toku druge godine taj iznos se smanjuje i iznosi 32.155 dinara.

Za koje kategorije bebi opreme može da se vrati PDV?

Država će vam vratiti PDV za sledeće artikle:
 

– mleko za odojčad

– kašice

– krevetac

– kolica

– stolica za hranjenje

– autosedište

– pelene


Šta mi je potrebno od dokumentacije?

Jedini podaci koji roditelj upisuje u zahtev za refundaciju jesu svoj JMBG, JMBG supružnika i JMBG deteta, iz kojih se mogu dobiti sve potrebne informacije (o državljanstvu, visini prihoda, roditeljstvu), tako da nema potrebe da se dostavljaju posebni dokumenti i dokazi.

Pored sačuvanih fiskalnih računa biće vam potreban i popunjen Zahtev za refundaciju PDV organizacionoj jedinici Poreske uprave na čijem području podnosilac zahteva ima prebivalište.

Uz zahtev se podnose fiskalni isečci, fotokopije fiskalnih isečaka i spisak brojeva tih fiskalnih isečaka. Refundirani novac se uplaćuje na račun koji su roditelji, odnosno staratelji, naveli u zahtevu.

Preuzmite Zahtev za povraćaj PDV-a na bebi opremu>>>

Izvor:bebac.com

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U vreme regate broj gostiju se množi sa pet: Među posetiocima Kinezi i Arapi

Oglasna Tabla

Radovi na rekonstrukciji putnog pravca za Sinjevac

Oglasna Tabla

Jedite borovnice i usporite starenje

Oglasna Tabla