10.9 C
Uzice
април 26, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

DANAS I SUTRA UPIS U SREDNJE ŠKOLE

Raspored učenika u srednjim stručnim školama i gimnazijama je objavljen a za danas i sutra predviđen je upis učenika u odgovaranjuće škole.

Za učenike koji su ostali neraspoređeni, jer nisu imali dovoljan broj bodova za škole koje su naveli, predaja lista želja za drugi upisni krug takođe počinje danas.

Uspeh iz osnovne škole, ali i dobri rezultati na završnom ispitu opresudni su bili za upis u željenu školu.

Zvanični rezultati raspodele učenika po srednjima školama i obrazovnim profilima, objavljeni su juče.

Raspoređeno je ukupno 64.337 učenika koji su iskazali želje, a najtraženiji obrazovni profili su i ove godine iz područja rada, zdravstva i socijalne zaštite.

Kako se navodi, svaki učenik je imao pravo da iskaže 20 opredeljenja, popularno nazvanih želja, a tom prilikom je 84,06 odsto raspoređeno u jednu od prve tri iskazane želje.

Prva želja je ispunjena za 39.084 učenika, druga želja za 10.142 a treća 4.858 učenika.

Za neraspoređene učenike kojih je posle prvog upisnog kruga 1.470, preostalo je 2.946 mesta u odeljenima trogodišnjih i 5.334 u odeljenjima četvorogodišnjih obrazovnih profila.

U trogodišnje obrazovne profile je upisano 10.515 učenika, a u četvorogodišnje 53.822. od čega je u gimnazijama 15.763 učenika, dok je među najpopularnijih 16 obrazovnih profila u Srbiji polovina u medicinskim školama.

Međutim, opšti utisak uspešno završenog završnog ispita pokvarila je činjenica da su neki učenici imali „sumnjivo dobre rezultate.“

Izvor:Tanjug

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sve je spremno za 7. Turnir šampiona Užice 2019 (VIDEO)

Oglasna Tabla

Православна правила уочи Васкрса: Овако треба да фарбате јаја ако хоћете да испоштујете традицију

Oglasna Tabla

Ivan Stanisavljević izabran za zamenika gradonačelnika Užica

Oglasna Tabla