16.2 C
Uzice
септембар 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Da li Srbiji nedostaje redovno služenje vojnog roka

„Ustani sad kao vojnik, spreman i jak, da se boriš, ponosni lav, koji nosi barjak Srbije.“
Svetsko fudbalsko prvenstvo. Rusija 2018. Srpski fudbaleri ponosno brane boje naše otadžbine. A podrška stiže sa svih strana. Na trenutak nema podela među navijačima, svi navijaju za majku Srbiju.

Komparacija fudbalera sa vojnicima, izazvala je nezampaćene emocije među Srbima. Da li to znači da je srpskim muškarcima potrebno (ponovno) uvođenje vojnog roka?

Nekada se sin u vojsku pratio uz muziku. Veselje. Ponos porodice. Taj vid tradicije, naglo je prekinut početkom 90tih kada su krenuli ratni sukobi na prostoru bivše Jugoslavije. Vojnike su tad pratili uz suze. Ali ne radosnice, kako je bilo uobičajeno. Iako bi trebalo da bude da je čast i ponos braniti otadžbinu od strane agresora.

Do potpunog ukidanja vojnog roka, nove generacije srpskih muškaraca su kasarne zamenili bibliotekama, vrtićima, socijalnim ustanovama… Svi su se odjednom liberalizovali i odlučili na civilno služenje vojnog roka. Ljube ih majke, da se dece ne zamaraju previše. Nadam se samo da su naučili bar da koriste metle, pošto puške sigurno nisu…

Vojni rok je u Srbiji je ukinut januara 2011.godine. Tada je ministar odbrane bio Dragan Šutanovac iz Demokratske stranke. Time je ukinuto i tradicionalno odrastanje muškog stanovništva.

Srpska desnica smatra da je pored profesionalnog oficirskog i vojničkog kadra, potrebno vratiti obavezno služenje vojnog roka. To je od suštinskog obrazovnog i vaspitnog značaja za buduće naraštaje našeg naroda. Obavezno služenje vojnog roka bi pozitivno uticalo na vaspitanje mladih i osnažilo duh omladine koja je bila pod uticajem liberalne propagande. Bez jakog kulta vojske nema ni jake države.

Danas, istraživanja pokazuju da je 75% građana Srbije za ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka. To znači da ipak nisu uspeli da uguše nacionalni ponos, i želju da se brani otadžbina. Nove generacije nacionalno svesnih Srba su uspele da ignorišu talas liberalizma sa Zapada. I nimalo uplašeni spremni su da idu u vojsku. Kao dužnost prema Srbiji.

Do uvođenja obaveznog roka, mi ćemo bodriti Srbiju, naše fudbalske vojnike koji demonstriraju ofanzivne napade nad protivnicima. Jer se oni bore… Za grb. Za zastavu. Za Srbiju.

Izvor: alo.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

„Pesničke vatre zlatiborske“ prvi put u Kulturnom centru

Oglasna Tabla

Zlato, srebro i bronza za ekipe Crvenog krsta Užice

Oglasna Tabla

Uhapšen Novosađanin zbog uzgoja i prodaje marihuane

Oglasna Tabla

U sredu počinju radovi na rekonstrukciji Ulice Nikole Pašića

Oglasna Tabla

Užičanka Nevena Arsić Gracin za 12h pretrčala 80km

Oglasna Tabla

Užice je za aerodrom godišnje izdvajalo 300.000 evra

Oglasna Tabla

Kolaps kod Užica: Izbegavajte magistralu Užice – Požega preko Sevojna!

Oglasna Tabla

Firma iz Požege muljana sa rečnim šljunkom iz Moravice: Država ih angažovala da srede korito, a oni šljunak preprodali za skoro 6 miliona dinara

Oglasna Tabla

Ispovest muškarca iz Užica kojeg žena neprestano vara: „Saznao sam da me je varala i pre braka“

Oglasna Tabla