11.7 C
Uzice
фебруар 19, 2019
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Bugarska pobeda za kraj „Balkan kupa“

Tradicionalni Balkan kup u skijaškom trčanju završen je sprint trkom održanom u četvrtak na Tić polju u kojoj je u muškoj konkurenciji pobedio Nikolaj Vijačev, dok je kod devojaka slavila Nansi Okoro, kao i na trci distance održanoj dan ranije.

Za razliku od prvog dana kada je u trci na 10 km pobedio Damir Rastić, na sprintu nije bilo srpskog olimpijca, što je iskoristio Bugarin Nikolaj Vijačev i pobedio ispred Stefana Anića iz Bosne i Hercegovine i Miloša Milisavljevića iz Srbije. I u sprtintu su prvi put u FIS konkurenciji učestvovali mladi Nikola i Miloš Đorđević iz SK Zlatibor.

„Ne mogu da kažem da mi je bilo lako, ali sam očekivao da ću biti prvi. Bio sam u periodu odmora oko 20 dana, polako se vraćam u formu i ovo je bila dobra trka za mene. Iznenađen sam kvalitetom staze, nisam očekivao da će biti ovako dobra. Juče je Damir Rastić bio prvi, znam da je bolji od mene, dobro ga poznajem, prijatelji smo i znam šta sve može da uradi i njegovi rezultati nisu iznenađenje. Što se tiče sezone, nisam uspeo da se plasiram na Olimpijske igre, ali do kraja sezone imam još nekoliko trka Balkan kupa“, kaže 19 – godišnji reprezentativac Bugarske. U ženskoj konkurenciji u obe trke – i na 1200 metara i dan ranije na pet kilometara je slavila Bugarka nigerijskog porekla Nansi Okoro, a u sprintu je vodila od početka ipred Anje Ilić i Vanese Emilove iz Bugarske.

„Veoma sam srećna zbog rezultata. Poslednje dve nedelje sam više imala trčanja nego skijanja i nisam očekivala da ću pobediti u ovakvoj formi. Staza je bila malo sporija jer je bila meka, ali je bilo sve u redu. Konkurencija je bila fina, zbog Olimpijskih igara nije bilo više učesnika, ali se nadam da će biti više na sledećem Balkan kupu. Mislim da sam ove godine bolja nego prošle i nadam se što boljoj formi i sve boljim FIS poenima“, kaže 18 – godišnja Bugarka koja čiji je otac Nigerijac. Drugo mesto u oba dana, i na distanci i na sprintu kod dama je zauzela domaća takmičarka Anja Ilić iz smučarskog kluba Zvezda koji je organizovao takmičenje.

„Juče sam očekivala da ću danas biti bolja, ali ipak sam opet druga. Zadovoljna sam rezultatom, staza je bila jako dobra, dala sam sve od sobe ali nije bilo dovoljno za prvo mesto. Reprezentativka Bugarske Nansi Okoro je veoma dobra, uspela sam da smanjim zaostatak u odnosu na nju od prethodnih trka, tako da sam zadovoljna“, kaže najbolja srpska smučarka koju očekuju takmičenja u Grčkoj već za vikend, a potom i u Makedoniji. Balkan kup na Zlatiboru doneo je učesnicima bodove za listu Svetske skijaške federacije, a predstavnica FIS je zadovoljna uslovima na Tić polju:

„Takmičenje je bilo savršeno, zaista kao Svetski kup. Sneg i teren su veoma dobri. Čestitam organizatoru, bilo je dosta volontera i svi su pomogli i čestitke i ski federaciji Srbije. Ja više volim kada ima više takmičara, ali pošto su Olimpisjke igre nedavno završene, imali smo manje takmičara, ali su ostvarili dobre rezultate“, kaže tehnički delegat trke Katerina Ciri iz Grčke. Tradicionalni međunarodni Balkan kup i ove godine se pokazao kao respektabilno takmičenje koje koristi prirodne pogodnosti Zlatibora za skijaško trčanje.

Plasman drugog dana Zlatibor kupa na sprintu:

Nikolaj Vijačev (Bugarska)
Stefan Anić (BiH)
Miloš Milisavljević (Srbija)
Strahinja Erić (BiH)
Martin Penčev (Bugarska)
Marko Stanoejvić (BiH)
Mihailo Škipina (BiH)
Aleksandar Jelić (Srbija)
Nikola Đorđević (Srbija)
Miloš Đorđević (Srbija)
Nansi Okoro (Bugarska)
Anja Ilić (Srbija)
Vanesa Emilova (Bugarska)
Sanja Kusmuk (Bih)
Anasasija Vojinović (Srbija)
Viktorija Jovanovska (Makedonija)

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zlatibor na 41. sajmu turizma u Beogradu

Oglasna Tabla

Počeli geotehnički istražni radovi za potrebe izgradnje mosta na starom gradu

Oglasna Tabla

Šestoro životno ugroženo zbog gripa

Oglasna Tabla