OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Božanić: Vožnja Gold gondolom neće biti luksuz

Prelepi predeli Zlatibora, od sledeće godine moći će se videti tokom vožnje gondolom koja će ujedno biti i najduža na svetu.

“Početna stanica nalazi se u centru Zlatibora, iznad pijace. Čitav prostor će biti uređen za invalide i sve će biti vrlo pristupno. Vožnja kreće preko zlatiborskih naselja i ide dalje ka Ribničkom jezeru, gde se nalazi međustanica i putnici će na tom mestu moći da siđu i uđu za nastavak vožnje. Narednih godina ovo jezero ćemo više koristiti za turističke svrhe, a ne za vodosnabdevanje. Od te tačke putovanje se nastavlja, oko nekih 4 km ravnom trasom, onda se penje ka vrhu Tornika”, izjavila je direktorka JP Gold gondole, Bojana Božanić.

Prema njenim rečima, vožnja Gold gondolom na Zlatiboru neće predstavljati luksuz i neće biti fokusirana samo na one sa dubljim džepom.

“Imaćemo ponudu za svakoga, posebne pakete za porodice, omladinu. Organizovaćemo popuste i truditi se da napravimo pravu meru, kako bi se vozilo što više ljudi”, zaključila je Božaničć u izjavi za GZS.

Ona kaže da će zlatiborska gondola biti napravljena po najvišim standardima, a na izgradnji se sarađuje se renomiranim francuskim kompanijama.

“Za početak imamo 55 kabina, i svaka od njih ima deset mesta, a imaće i držače za skije, bordove. Kasnije ćemo se potruditi da kabine osvetlimo, da u njima imamo internet. Vožnja će trajati od 20 do 25 minuta, a kapicitet je 600 putnika po satu. U planu nam je da proširimo kapacitete, kako bi mogli prihvatiti 1000 putnika na sat. Postoji i mogućnost ubacivanja VIP kabina, da se urade samo za dvoje ili troje ljudi i već imamo dosta zainteresovanih”, ističe Bojana Božanić i dodaje da kad gondola krene sa radom za njih tek počinje pravi posao.

“Sa Gold gondolom, Zlatibor će otići puno koraka dalje na turističkoj mapi. Sva raspoloživa sredstva iz budžeta ulažemo u izgradnju, jer je to projekat u koji će biti uloženo ukupno 13 miliona evra. Sve se radi po najvišim standardima bezbednosti, dobili smo sve potrebne sertifikate i ateste, a probleme smo imali samo sa dobijanjem građevinskih dozvola”, izjavila je Božanić za GZS.

Izvor:Glas zapadne Srbije/foto:GZS

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

„Fejsbuk“ daje nove mogućnosti da uklonite sve „bivše“ sa svog profila

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za četvrtak – 4. jun

Oglasna Tabla

Muzej „Staro selo“ Sirogojno: Program za leto 2020.

Oglasna Tabla

Majka Hrabrost: Doktorka iz Užica, majka petoro dece rođene carskim rezom (VIDEO)

Oglasna Tabla

Jedno nestalo dete je previše: Jurić kreće u kampanju za uvođenje sistema „Amber alert“

Oglasna Tabla

Grčka odlučila: Plaća smeštaj turistima ako se razbole od koronavirusa

Oglasna Tabla

Proslava matura je dozvoljena, ali uz ova pravila

Oglasna Tabla

Sabor trubača u Guči ipak u avgustu

Oglasna Tabla

Данас се славе Свети цар Константин и царица Јелена

Oglasna Tabla