Home / FOTO RAZGLEDNICA / BOGATO KULTURNO LETO NA ZLATIBORU I U AVGUSTU

BOGATO KULTURNO LETO NA ZLATIBORU I U AVGUSTU

Na Kraljevom trgu na Zlatiboru, večeras od 20 časova, nastupa Džoker Bend. Sutra na istom mestu, od 18 časova, biće izvedena dečija predstava „Maša i medved“.

Osmo izdanje „Ilindanskih sportskih susreta“ održaće se u Gostilju 2. avgusta. Svečano otvaranje zakazano je za 10 časova, a pola sata kasnije počeće nadmetanja u fudbalu i u basketu 3h3. Takođe, održaće se i takmičenja u prevlačenju konopca, prevlačenju klička i skoku u dalj iz mesta. Organizatori manifestacije su TU Gostilje i MZ Gostilje, uz pokroviteljstvo Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor. Prijatelji manifestacije su Sportski centar Čajetina i KJP Zlatibor.

Dani pastrmke održaće se u subotu 5. avgust u Ljubišu. Od 12 do 14 časova časova je takmičenje u spremanju riblje čorbe, u seosko turističkom domaćinstvu „Kukanjac“. U 14 časova je svečano otvaranje ove manifestacije, u dvorištu osnovne škole „Savo Jovanović-Sirogojno“. U 15 časova počinje takmičenje u tradicionalnim sportskim disciplinama, a u
16 časova je proglašenje pobednika.
Organizatori su Udruženje proizvođača kalifornijske pastrmke-Ljubiška pastrmka i Mesna zajednica Ljubiš, a pokrovitelji su : Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, Sportski centar Čajetina, PD „Zlatiborski Eko Agrar“.

Letnji ulični erski kabare kao dvodnevna manifestacija slavi svoj 10 rođendan i kao takva predstavlja istinsku i kulturnu posebnost ljudi Zlatiborske regije, a značaj erskog humora kao kulturnog indetiteta srpskog naroda, prepoznat je od strane Nacionalnog komiteta za nematerijalno kulturno nasleđe Srbije.
Ove godine letnji ulični erski kabare krećeme sa animacijom uličnih svirača, klovnova, maškara.., zatim nastupa Bid Bend iz Zrenjanina, otvaranje Kabarea, dodela nagrada najboljim aforističarima na temu „Posle briga razbibriga“. Glumci Narodnog pozorišta iz Užica pod iskusnom palicom prvaka Užičkog narodnog pozorišta, Slobodana Ljubičića, spremili su film – Smešna strana Zlatibora – specijal, tortu čine Kristina i Vladan Savić sa kabareom „Brak ustvari ljubav“ i šlag, naravno muzika i ples.

Sve ovo na programu je 4. avgusta, na platou ispred Biblioteke u 19 časova, a sve isto 5. avgusta na Zlatiboru na Kraljevom trgu.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

https://matis.rs/