20.7 C
Uzice
април 24, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

BICIKLISTIČKI MARATON: KRAGUJEVAC-UŽICE-MOSTAR

Tandem biciklistički maraton “Kragujevac – Mostar“, 14. po redu, počeće jutros u 9 sati ispred Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom “Iskra“. Ovogodišnji maraton voziće sedam solo biciklista i jedan tandem.

Učesnici će preći trasu dugu oko 440 kilometara i napraviće kraće predahe u gradovima kroz koje prolaze, u Čačku, Užicu, Višegradu i Sarajevu.

Ove godine, za raziku od prethodnih, učestvuju samo rekreativci, a ne i profesionalni biciklisti. Plan je da prvog dana ekipa iz Kragujevca stigne u Užice, drugog u Višegrad, trećeg u Sarajevo i četvrtog dana do cilja u Mostar.

Maraton organizuju Paraolimpijska akademija “Junior”, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i Ambasade Bosne i Hercegovine u Srbiji.

“Manifestacija Tandem biciklistički maraton “Kragujevac – Mostar” nastala je 2004. godine u čast obnovljenog starog mosta na Neretvi, kada je cilj biciklista oštećenog vida bio da na jedinstven način čestitaju gradu pobratimu ponovno spajanje dveju obala Neretve u starom jezgru koje je pod zaštitom UNESCO. Iste godine se rodila ideja o tradiciji manifestacije koja je već nakon prvog odlaska prepoznata kao nova pokretačka energija obnavljanja regionalne prekogranične saradnje”, navedeno je u saopštenju Paraolimpijske akademije “Junior”.

Izvor: ritamgrada.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užički reli šampion u sastavu prve srpske auto reprezentacije

Oglasna Tabla

Užički arheološki lokaliteti uskoro dostupniji turistima

Oglasna Tabla

IMA NADE: Jelena najbolja matematičarka u Evropi, jedno od naljepših lica Srbije

Oglasna Tabla