13.4 C
Uzice
март 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

BEZBEDNO MLEKO PK „ZLATIBOR“

Mlekara PK „Zlatibor“ potpuno je automatizovana i kompjuterizovana, a svaki pojedinačni uzorak mleka analizira se u Laboratoriji za ispitivanje kvaliteta mleka Poljoprivrednog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu.

Povodom navoda u tekstu „Iz mleka iskipela ešerihija“, objavljenog 17. 12. 2016. koji se poziva na informacije od NOPS, vidi se da je napravljena očigledna greška. Zato upućujemo zvaničan demanti na informaciju da se u mleku koje proizvodi PK „Zlatibor-Zlatibor“ nalaze enterobakterije i ešerihija koli, saopštili su iz ove firme, i naveli da je ugledu mlekare naneta ozbiljna šteta.

– Želimo da istaknemo da je Mlekara PK „Zlatibor“, potpuno automatizovana i kompjuterizovana, a svaki pojedinačni uzorak mleka analizira se u Laboratoriji za ispitivanje kvaliteta mleka Poljoprivrednog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu. Na mesečnom nivou se sprovede kontrola više od 1.000 pojedinačnih uzoraka mleka. Svakodnevno se rade mikrobiološke kontrole mleka i proizvoda od mleka, brisevi radnih površina. Svi ti rezulatati ukazuju da je mleko koje iz naše mlekare izlazi na tržište bezbedno i higijenski ispravno – saopštili su iz PK „Zlatibor-Zlatibor“.

Izvor: novosti.rs

output_bkzdes

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Lovac deci u vrtić doneo prepariranog vuka, a onda su krenuli napadi na društvenim mrežama (VIDEO)

Oglasna Tabla

Prijavite se na obuku „Wine Service“ 15. aprila u Užicu

Oglasna Tabla

KRAĐA U UŽICU: Mladići opljačkali vrtić

Oglasna Tabla