15.8 C
Uzice
мај 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Besplatni pregledi građana nisu otkazani

U svim bolnicama na području Zlatiborskog okruga su zabranjene posete pacijentima, zbog porasta oboljenja sličnog gripu i nesigurne epidemiološke situacije u vezi sa morbilama u Srbiji.

– Po preporuci Zavoda za javno zdravlje Užice, obzirom na nestabilnu epidemiološku situaciju respiratornih oboljenja i porasta broja oboljenja sličnih gripu i akutnih respiratornih infekcija na teritoriji Zlatiborskog okruga, kao i nesigurnu epidemiološku situaciju u vezi sa morbilama u Srbiji, u Opštoj bolnici Užice, Opštoj bolnici Priboj i Opštoj bolnici Prijepolje, zabranjuju se posete pacijentima, navedeno je u saopštenju uprave Zdravstvenog centra Užice, u kome se dodaje da će „zabrana trajati do poboljšanja epidemiološke situacije“.

S druge strane, preventivni i besplatni pregledi koji su građanima ponuđeni u nedelju, 25.februara, nisu otkazani.

– Građani koji dolaze na preventivne preglede neće biti u kontaktu sa pacijentima koji su smešteni u bolnicama. U Užicu će se pregledi obavljati u ambulantama i laboratoriji koje su odvojene od stacionarnog dela. Građani sami treba da odluče da li će se, zbog porasta broja oboljenja sličnog gripu, odazvati pregledima, ali oni nisu otkazani, rekla je za Danas Danijela Vasiljević, portparolka Zdravstvenog centra Užice.

U okviru akcije Ministarstva zdravlja, u bolnicama i domovima zdravlja u Zlatiborskom okrugu, građani će moći da, u nedelju od 8 do 16 časova, bez lekarskog uputa, obave preglede kod oftamologa i kardiologa i da u laboratoriji dobiju analize vrednosti šećera u krvi i marker tumora prostate i jajnika.

Izvor:danas.rs/Piše i Foto: NENAD KOVAČEVIĆ

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Izgoreo automobil predsednika skupštine opštine Nova Varoš

Oglasna Tabla

Savršen i zdrav ručak za samo 300 dinara: Punjeni uštipci koji ne goje, a stvaraju sitost i održavaju organizam zdravim i vitkim

Oglasna Tabla

Treba praviti razliku između sukoba među vršnjacima i vršnjačkog nasilja

Oglasna Tabla