6.4 C
Uzice
март 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Besplatni pregledi dece u Dino-parku

Povodom obeležavanja Dana planete Zemlje, Dino park na Zlatiboru, osmislio je niz aktivnosti. Pored edukativne radionice o ekologiji, nadležni Dino parka rešili su da ovoga dana deci svih uzrasta priušte i besplatan pregled kičme i stopala.

U nedelju, 22. aprila u Dino parku na Zlatiboru će tim lekara iz Čačka vršiti besplatan pregled dece. Reč je o pregledu kičme i stopala koji će obaviti specijalista fizijatar. Imajući u vidu rezultate sistematskih pregleda u osnovnim i srednjim školama koji govore da su deformiteti kičmenog stuba dece u Srbiji u porastu iz godine u godinu, ovi pregledi će biti i te kako dobrodošli.

„Tu će biti dr Aleksandra Kostić iz Čačka sa svojim timom koji radi u poliklinici „Ekovel“. Ono što je važno istaći jeste to da u Čajetini i Užicu nemaju takve preglede već u Čačku, pa smo odlučili da našim meštanima približimo to i da im omogućimo da potpuno besplatno pregledaju svoju decu kako bi ona sigurnim korakom mogla da prošetaju našom planetom“, objašnjava Milica Zec, menadžer Dino – parka.

Na preglede imaju pravo kako deca sa teritorije opštine Čajetina, tako i deca koja trenutno borave na Zlatiboru, a pregledi dece će početi od 10 časova. Osim pregleda kod specijaliste, zaposleni u Dino parku osmislili su i niz aktivnosti kojima će obeležiti Dan planete Zemlje.

„Decu očekuje zabavno-edukativni program koji će se odvijati iznad Dečjeg sela, a to je poligon spretnosti a potom edukacija kojom bi smo našim klincima i klincezama približili kako da zaštitimo planetu Zemlju“.

Izvor:zlatiborpress.rs/Mirjana Ranković Luković

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

VOLIM MOG MILOJKA (74) IAKO JE STARIJI 53 GODINE! SVI KAŽU DA SAM S NJIM ZBOG PARA, A MI ŽIVIMO OD 50.000 DINARA! Milijana (21) iz Požege o čijoj vezi bruji Srbija otvorila dušu i otkrila sve!

Oglasna Tabla

SNS Užice: Najoštrije osuđujemo divljačko ponašanje dela opozicije

Oglasna Tabla

Mihajlović: Krajem marta počinju radovi na auto-putu ka Požegi

Oglasna Tabla