1.1 C
Uzice
22 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Banjaluka: Užičanin osuđen zbog pljačke i premlaćivanja

Slučaj brutalnog razbojništva kod Banjaluke: Predrag Ivanović iz Užica osuđen na šest i po godina zatvora jer je pretukao i opljačkao 81-godišnjeg Ostoju Milakovića iz Kmećana prošle godine

PREDRAG Ivanović iz Užica osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na šest i po godina zatvora zbog razbojništva nad 81-godišnjim Ostojom Milakovićem iz Kmećana kod Banjaluke, koji je brutalno pretučen i opljačkan u decembru prošle godine. U razbojništvu su, kako se sumnja, učestvovali i tada maloletni Milija Božić (18) i Lazar Perić (25), protiv kojih je postupak razdvojen i sudiće im se u Srbiji.

U presudi se navodi da je Ivanović zajedno sa Perićem i Božićem 6. decembra prošle godine ušao u kuću Milakovića u nameri da ga opljačkaju, jer su saznali da ima novca budući da prima austrijsku penziju. Kuća je bila otključana i po ulasku starca su napali, vezali telefonskim kablom i pretukli nanevši mu teške povrede po celom telu.

Potom su pretresli kuću iz koje su, kako se navodi u optužnici, ukrali 20 austrijskih šilinga, neutvrđen iznos kovanica i pet miliona starih jugoslovenskih dinara i pobegli. Nekoliko sati kasnije mladići su uhapšeni u Foči, kada su se uputili prema granici. Tokom suđenja pretučeni starac je tvrdio da su mu ukrali mnogo veći iznos od onog koji je naveden u optužnici. Prema njegovim rečima, odneli su mu „95 novčanica od po 500 evra“. Zanimljivo je da je Milaković svedočio video-linkom iz druge prostorije suda, jer zbog pretrpljenih trauma nije želeo da bude u istoj sudnici sa optuženima.

Izvor: novosti.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užički đaci na bilbordima Ministarstva prosvete

Oglasna Tabla

Dobri Nenad Đokić spasao kuče iz Đetinje posle 20 dana agonije (VIDEO)

Oglasna Tabla

Sadržaji Narodnog muzeja dostupniji osobama sa invaliditetom

Oglasna Tabla

Vojska poziva sve punolente mladiće da se prijave u vojnu evidenciju

Oglasna Tabla

Proleće će pokrenuti gondolu a gondola nove turističke projekte i sadržaje

Oglasna Tabla

Pregledi stručnih saradnika u Čigoti

Oglasna Tabla

Predlog Vladi Srbije da subvencioniše kupovina bicikala

Oglasna Tabla

Smanjuje se broj radnika „na crno“

Oglasna Tabla

Đorđe, Nikola i Aleksa – Tri rođena brata- tri buduća oficira

Oglasna Tabla