13.2 C
Uzice
фебруар 19, 2019
Užice Oglasna Tabla
BAJINOBAŠTANSKE VESTI FOTO RAZGLEDNICA

Bajina Bašta: Inicijativa za zaštitu reke Drine

Na sednici Opštinskog veća Bajine Bašte koja će se održati u utorak, 20. marta jedna od važnih tački o kojoj će se raspravljati je stav i inicijativa Saveta za zaštitu i unapređenje životne sredine o zaštiti delova reke Drine na teritoriji opštine Bajina Bašta. Savet je Veću prosledio inicijativu da se razmotre načini zaštite Drine i preduzmu odgovarajuće mere.

Na 9. sednici Saveta, održanoj 19. februara 2018. godine, na inicijativu Udruženja sportova u prirodi Green Bear, razmatrana je ekološka situacija na reci Drini, koja direktno utiče na ekološke aktivnosti uz odražavanje na izgled prirodne okoline.

Razmatrajući činjenice koje je izneo predstavnik Udruženja Green Bear, članovi Saveta zauzeli su stav koji su prosledili Opštinskom veću.

Ukazano je da eksploatacija peska i šljunka iz korita reke Drine, ispuštanje komunalnih otpadnih voda, odlaganje otpada direktno u prirodu ili neblagovremeno pražnjenje kanti u blizini reke Drine, ugrožava ekoturističke aktivnosti i šalje negativnu sliku o Bajinoj Bašti kao turističkoj destinaciji. To je, kako je naglašeno, najvidljivije oko kućice na steni, koja predstavlja međunarodnu turističku atrakciju, koja iz godine u godinu privlači sve veći broj turista.

Na sastanku je predloženo da Opštinsko veće razmotri mogućnost izmeštanja lokacija za eksploataciju peska i šljunka. Na ispustima za komunalne otpadne vode treba ugraditi najmanje mehaničke prečistače sa aktivnim ugljem a pražnjenje kanti i kontejnera treba da prati planirane turističke aktivnosti na obali i samoj reci Drini.

Izvor:Drina Info/

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Kako je mala Iskra pobedila najtežu bolest (VIDEO)

Oglasna Tabla

Zlatibor na 41. sajmu turizma u Beogradu

Oglasna Tabla

Počeli geotehnički istražni radovi za potrebe izgradnje mosta na starom gradu

Oglasna Tabla