15.2 C
Uzice
фебруар 19, 2019
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

ARILJCI KOJI SU POKUŠALI DA PREGAZE POLICAJCE DA BI IM UTEKLI SA DROGOM OSUĐENI NA PO DVE GODINE ZATVORA

Viši sud u Užicu izrekao je kazne trojici Ariljaca kod kojih je pronađeno 90 staljbika marihuane, uzgajanih u selu Grivska.

Milija Milošević (30) i Marjan Vranjevac (27) zbog gajenja droge osuđeni su na dve godine, a Miloš Kurtić (25) na dve godine i tri meseca zatvora.

Kurtić je osim za uzgajanje marihuane okrivljen za napad na službeno lice i omogućavanje uživanja droge.

Posle presretnutih telefonskih razgovora, policija je 8. oktobra prošle u Grivskoj kod Arilja pokušala da zaustavi automombil kojim je Miloš Kurtić prevozio devet stabiljka marihuane. U istom vozilu se nalazio i Vranjevac.

Opazivši patrolu Kurtić je usmerio vozilo prema dvojici policajaca, koji su se spasili pošto su se bacili u stranu, a zatim skrenuo vozilom u livadu pored puta. Jedan od policajaca je pucao i ranio Vranjevca. Nedugo zatim vozilo je pronađeno a Kurtić i Vranjevac uhapšeni.

U šake policiji ubrzo je pao i Milija Milošević u čijoj štali je pronađena 81 stabljika marihuane.

Sud, rečeno je prilikom izricanja presude, nije našao dokaz da su trojica Ariljaca proizvodili drogu, već je samo uzgajali.

U istom predmetu, zbog držanja droge, na uslovnu kaznu osuđena je S.P. koja je pred sudom rekla da se bori da se odvikne od heroina.

Izvor: blic.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Najava za promociju zbirke pesama „Nadežnik sreće“ Borisa Tanovića

Oglasna Tabla

Specijalistički pregledi u Čigoti

Oglasna Tabla

U Užicu otvorena izložba „Banjaluka 1918“

Oglasna Tabla