15.3 C
Uzice
новембар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Angažovanjem dodatne mehanizacije obezbeđena prohodnost svih puteva na teritoriji grada Užica

Obilne snežne padavine u proteklom periodu nisu zaobišle ni područje grada Užica. Gradske ulice su sve prohodne i po rečima Nikole Maksimovića, direktora JP Užice razvoj, obzirom da se narednih dana očekuju dodatne padavine, služba zimskog održavanja je u pripravnosti.

Međutim, u seoskim mesnim zajednicama čija teritorija je na višoj nadmorskoj visini, imalo je problema sa većim količinama snega.

„Iako smo spremno dočekali zimu i sneg, i na vreme podelili gorivo seoskim mesnim zajednicama i u istim, u saradnji sa savetima mesnih zajdnica, organizovali zimsko održavanje puteva, velika količina snega koja je pala zahtevala je dodatnu intervenciju gradskih službi. Angažovali smo dodatnu mehanizaciju u Staparima, Biosci, Kremnima, Mokroj Gori i Volujcu kako bi obezbedili prohodnost svih putnih pravaca.“- rekao je Maksimović i dodao da su jaki udari vetra koji je stvarao velike snežne nanose, otežavali rad zimske službe.

Predsednik mesne zajednice Stapari Bogoljub Gologinjić je istakao da ova mesna zajednica, koja ima 11 zaseoka i prostire se na velikoj površini, a odlikuje je i razuđenost zaseoka nije mogla sopstvenim snagama da se izbori sa obilnim padavinama snega: „Sneg smo čistili traktorima, ali bez pomoći Grada Užica i mehanizacije koja je po nalogu gradskog rukovodstva na terenu ne bismo mogli sami da se izborimo.“

„Prvo su očišćeni prioritetni putni pravci ka školi, zaseocima gde ima dece, ka bolesnim i starijim ljudima, kako bismo dostavljali lekove, a nakon toga je usledilo i čišćenje sporednih putnih pravaca gde su smetovi i nanosi veliki kako bismo došli do svake kuće u selu i svima pomogli“-rekao je Glogonjić.

Vladimir Sinđelić. član Gradskog veća zadužen za rad mesnih zajednica je istakao da je kroz svakodnevni kontakt predsednika mesnih zajednica sa teritorije grada i Štaba za vanredne situacije Grada Užica, detektovano nekoliko problema, uglavnom  u seoskim mesnim zajednicama, ali da su pravovremenom reakcijom svi otklonjeni.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U Aleksincu je pre 30 godina stradao 91 rudar, tela su mesec dana izvlačena iz jame

Oglasna Tabla

Ambasador Egipta i guverner Asuana posetili Užice

Oglasna Tabla

Dobrić oštetio RAP za 6,86 miliona dinara

Oglasna Tabla

Fantastična štrudla sa makom i orasima: Savršen ukus koji se ne zaboravlja!

Oglasna Tabla

Roditelji nestalih beba traže formiranje posebnog tužilaštva, umesto zakona

Oglasna Tabla

Zimsko orezivanje voća: Obezbedite dobar rod uz video – uputstvo od samo tri koraka

Oglasna Tabla

Promenljivo oblačno, vetrovito i toplo

Oglasna Tabla

Zaboravite lift: Evo zašto je dobro penjati se uz stepenice svaki dan

Oglasna Tabla

16. novembar obeležava se kao Međunarodni dan tolerancije

Oglasna Tabla