OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Alarmantno u Višegradu: Granični policajci danas otkrili 80 migranata, mnogi pobegli u šumu

VIŠEGRAD, (Patria) – Na graničnom pojasu kod Višegrada danas je vladala vanredna situacija kada je velika grupa migranata pokušala ući ilegalno u BiH. Pripadnici Granične policije BiH zajedno sa kolegama iz SIPA-e i DKPT-a uspeli su zaustaviti 80 migranata, a jedna grupa uspela je pobeći, saznaje agencija Patria.

Ovo područje predstavlja žarište migracijskog pritiska od početka ove godine kada je aktivirana podruta iz Srbije. Najveći priliv je na područje Višegrada i Zvornika.

Prema informacijama kojima raspolaže agencija Patria, migranti se danima kriju po šumi i napuštenim objektima, a kada budu otkriveni ne žele kazati kako su znali kuda trebaju ići. Sumnja se da je reč o dobro osmišljenom scenariju te da postoji grupa koja migrante za novac usmerava na ovaj deo granice, a zatim ih dalje prevozi prema glavnom gradu BiH.

Graničnoj policiji 18. maja su se pridružili i policijski službenici DKPT-a i SIPA-e te je pojačana kontrola već dala rezultate. No, sve veće grupe migranata koje se kreću zajedno teško je zaustaviti.

Graničnoj policiji nedostaje ljudstva, a vanredna situacija traje već šest meseci te su skoro iscrpljeni svi ljudski i materijalno-tehnički resursi ove agencije.

Veće ministara na jučerašnjoj sednici utvrdilo je zaključak da bude izvršena hitna prekomanda policijskih službenika u Graničnu policiju Bosne i Hercegovine u skladu sa zakonima i međunarodnim standardima u cilju sprečavanja nelegalnih ulazaka u zemlju.

Ministarstvo sigurnosti je zaduženo da redovno prati i izveštava Veće ministara BiH o aktuelnom stanju u oblasti migracija u BiH.

Od početka ove godine zabilježeno je više od 4.000 migranata, a očekuje se da bi ta brojka u ovoj godini mogla narasti i više od 30.000.

Izvor: visegrad24.info

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Rodi ti se ćerka i ti joj probušiš uši. Raspolažeš njenim telom kao da je tvoje.

Oglasna Tabla

U ponoć ističe rok za prijavljivanje za pomoć od 100 evra

Oglasna Tabla

Vitaminska bomba: Krem čorba od celera i jabuke

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za petak – 5. jun

Oglasna Tabla

Danas dodeljeni ugovori za zaposlenje 53 lica u Novoj Varoši!

Oglasna Tabla

Ubrzani radovi na rekonstrukciji puta Užice – Sušica

Oglasna Tabla

Hiljade čamaca i ovog jula zaploviće Drinom

Oglasna Tabla

Gimnazije u Užicu, Požegi i Prijepolju upisuju računarska odeljenja, užicka dobija jedno sportsko

Oglasna Tabla

Neverovatna majstorija Danila Petronijevića (11): Sam sebi napravio kuću

Oglasna Tabla