1.7 C
Uzice
фебруар 19, 2019
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Aktivirana besplatna linija za prijavu rada na crno

U Srbiji je od danas aktivirana besplatna telefonska linija za prijavu rada „na crno“, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako su naveli, gradjani će moći anonimno, pozivom na broj 0800/300-307 da prijave ukoliko su radno angažovani bez zaključenog ugovora o radu, kao i svaku drugu nezakonitost u radu.

Ministar rada Zoran Đorđević je pozvao sve građane kojima su „uskraćeni osnovni principi dostojanstvenog rada“ da traže svoja zakonska prava i dodao da će sankcije snositi isključivo poslodavci, ne i radnici koji su radili na crno.

„Od nelegalnog rada štetu imaju svi, država, poslodavci koji rade u skladu sa zakonom, a naročito radnici koji gube socijalne beneficije. Zato ohrabrujem sve građane da prijave ukoliko rade bez ugovora o radu i nisu prijavljeni na obavezno socijalno osiguranje“, naveo je Đorđević u saopštenju.

On je dodao da je Ministarstvo rada odlučno u borbi za zaštitu prava radnika i omogućavanje zdravog okruženja za poslodavce, sa ciljem da Srbija bude uređena zemlja.

Kako je navedeno u saopštenju, u sklopu projekta „Reci NE radu na crnom“ planirane su brojne aktivnosti, uključujući pojačan rad Inspektorata za rad na terenu i edukativne radionice širom Srbije.

Projekat „Reci NE radu na crno“ sprovodi Ministarstvo za rad, a realizaciju je finansijski podržala Ambasada Norveške u Srbiji.

Izvor: Beta

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Pronađeno beživotno telo Milutina Milenkovića iz Luka

Oglasna Tabla

Naučnik tvrdi: Odlazak na posao pre 10 ujutro je vid „moderne torture“

Oglasna Tabla

Cvetna večera

Oglasna Tabla