2.7 C
Uzice
фебруар 16, 2019
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

AKADEMIJA „RUSIJI S LJUBAVLJU“

CECA GIF (2)

U sredu, 5. aprila, u Narodnoj biblioteci Užice, održana je akademija „Rusiji s ljubavlju“ povodom istoimenog literarnog konkursa, koji je raspisao Srpsko-ruski klub iz Užica za učenike užičkih škola. Akademiju je organizovao Savet za kulturu Srpsko-ruskog kluba, odnosno predsednica tog Saveta Milena Čantrak, koja je i inicirala održavanje ovog literarnog konkursa. Gostima i nagrađenima je poželela dobrodošlicu Dijana Gagić, a predsednik Srpsko-ruskog kluba Nemanja Spalović je pozdravio sve prisutne u ime nše organizacije i čestitao svima nagrađenima u nadi i želji da će sledeće godine odziv biti još veći, s obzirom da Srpsko-ruski klub planira da ovaj literarni konkurs postane tradicionalan. Milena Čantrak je rekla nešto više o literarnom konkursu i zadatim temama. Autori mogu pisati u poetskoj i/ili proznoj formi; i to na slobodnu temu, i/ili jednu od ponuđenih: 1. “Pričam vam o Rusiji“, 2. “Slovenska majka“, 3.“Srbija i Rusija: vekovno bratstvo“, 4.“Velikani ruskog pera“.

IMG_0833-Large-1024x683
Na akademiji nagrađeni su najbolji radovi iz poezije i proze, a na zadate teme. Za nadareno stvaralaštvo u vidu poezije i proze nagrade su dobile i učenice  OŠ „Miodrag Milovanović Lune“, iz Lunovog Sela kod Užica i to: Milici Petković Prvu nagradu, Tamari Tošić Drugu nagradu, Nevena Matić Treću nagradu i Jovana Marković Specijalnu nagradu za rad napisan na ruskom jeziku, dok je nastavnica Rujka Mrdak dobila Zahvalnicu Srpsko-ruskog kluba za trud i pomoć svojim đacima, u učešću na našem konkursu.

IMG_0790-Large

U kategorijiji srednjih škola Prvu nagradu su dobili Marija Lučić, učenica Medicinske škole Užice i Vladimir Jokić, učenik Tehničke škole Užice. Drugu nagradu dobila je Andrea Ilić, učenica Medicinske škole Užice, a Treću nagradu Vanja Jovičić učenica Ekonomske škole Užice. Medicinska škola, kao škola sa najviše poslatih radova dobila je Zahvalnicu koju je uručio predsednik Srpsko-ruskog kluba direktorki te škole, godpođi Bogdanki Đorđević. Zahvalnicu je dobila  i profesorka Gordana Rogić za trud i zalaganje u radu sa učenicima na literarnom konkursu “Rusiji s ljubavlju“. Za svoj grupni rad na literarnom konkursu „Rusiji s ljubavlju“ Specijalnu nagradu dobilo je odeljenje  I SBO Ekonomske škole Užice.

IMG_0841-Large-1024x683

Za svoj grupni rad na literarnom konkursu „Rusiji s ljubavlju“ Specijalnu nagradu dobilo je odeljenje  I SBO Ekonomske škole Užice. U programu je učestvovala Nađa Đoković koja je, svojim veličanstvenim glasom, otpevala ruske pesme „Kaćuša“, „Podmoskovske večeri“ i „Rodna Srbijo“. Zahavaljujemo se svima učesnicima što  su učestvovali na literaranom konkursu „Rusiji s ljubavlju“, i kroz pisanu reč izrazili svoju ljubav prama bratskoj Rusiji, a nagrađenima čestitamo na osvojenim nagradamo!

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

UŽIVAJTE: U subotu do 11 stepeni

Oglasna Tabla

Zlatibor predstavlja svoju ponudu u glavnom gradu Bugarske

Oglasna Tabla

Autentični srpski proizvodi na Sretenjskom marketu

Oglasna Tabla