15.2 C
Uzice
мај 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

„36. Sabor lovaca Srbije“: Održana takmičenja na strelištu „Zova“

Na 36. izdanju zlatiborskog „Sabora lovaca Srbije“ danas su održana takmičenja na strelištu „Zova“.

U gađanju pokretne mete (silueta vuka) najprecizniji je bio Radosav Lazović, ispred Petra Novakovića i Aleksandra Ćurića. U disciplini „nepokretna meta -srndać“ prvo mesto pripalo je Miroslavu Čukvasu (44 kruga), drugi je bio Blagoje Tomanović (39), a treći Miodrag Pantelić (36). Aleksandar Ćurić je sa 45 krugova trijumfovao je u gađanju nepokretne mete na 200 metara (lovački karabin), ispred Miodraga Pančića (43) i Miroslava Čukvasa (41). Na 100 metara daljoj disciplini (300 metara, specijalna puška) slavio je Ivan Starčević (94 kruga), drugo mesto pripalo je Radomiru Seizoviću (93), a treće Predragu Đurđevu (89). U disciplini „glineni golubovi“ u pojedinačnoj konkurenciji slavio je Zoran Radojević, ispred Dejana Filipovića i Alekse Jovanovića. U ekipnoj konkurenciji u istoj disciplini prvoplasirani je bio sastav Čačak Ježevica, Karađorđe iz Topole zauzeo je drugo, a Dunav iz Grocke treće mesto.

Ovogodišnji Sabor okupio je, čini se, najveći broj lovaca u poslednjih nekoliko godina. Osim gostiju iz čitave Srbije (Ub, Zrenjanin, Senta, Čačak, Surdulica, Bajina Bašta, Užice, Novi Sad…) tu su i takmičari iz Crne Gore i Bosne. Predsednik LU Zlatibor, Milovan Knežević, istakao je da su vremenski uslovi idealni i da se nada da će sutra put Murtenice, u lov na vuka, krenuti oko 500 takmičara.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Savršen i zdrav ručak za samo 300 dinara: Punjeni uštipci koji ne goje, a stvaraju sitost i održavaju organizam zdravim i vitkim

Oglasna Tabla

Treba praviti razliku između sukoba među vršnjacima i vršnjačkog nasilja

Oglasna Tabla

Film „Nebeska tema“ premijerno u Užicu: 26. maj

Oglasna Tabla