0.4 C
Uzice
фебруар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

26. sednica Skupštine grada: Usvojen drugi ovogodišnji rebalans užičkog budžeta

Užice, 25. oktobar: Gradska Skupština usvojila je drugi rebalans ovogodišnjeg budžeta Užica. Posle usvojenih izmena i dopuna, užički budžet sada iznosi 2,95 milijarde dinara. Osnovnim budžetom iz decembra prošle godine, bilo je predviđeno da  u gradskoj kasi bude 2,75 milijarde dinara, a onda je, prvim rebalansom, ta suma projektovana na 2,87 milijardi dinara. Izmene u budžetu nastale su jer su, od prvog rebalansa, dobijena sredstva od Ministarstva kulture i informisanja, Komesarijata za izbeglice, kao i od kapitalnog namenskog transfera. Istovremeno, analize devetomesečnog izvršenja budžeta i procene ostvarenja do kraja godine pokazale su da će se budžetski prihodi realizovati u većoj meri od prethodne procene. Na rashodovnoj strani izvršene su preraspodele između pozicija, a po zahtevima i potrebama budžetskih korisnika.

Užički odbornici usvojili su izmene i dopune odluka o gradskim upravama, o maksimalnom broju zaposlenih za svaki organizacioni oblik u sistemu grada, kadrovskom planu, zatim na Plan generalne regulacije „Bojovića vodenica“ i na sastave u nadzornim i upravnim odborima Bioktoša, Predškolske ustanove.

Prihvaćena je odluka o posebnim uslovima koja se odnosi na izdavanje informacije o lokaciji i lokacijskih uslova na prostoru Generalnog plana Užica, a saglasnost Skupštine data je na izmene poslovanja Aerodroma Ponikve i Užice razvoja.

Na dnevnom redu bila je i informacija koja se odnosila na izveštaj Državne revizorske institucije.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Krivična prijava za zastupnika FK zbog utaje poreza

Oglasna Tabla

Haos u čajetinskoj skupštini, umalo tuča, od pretnji do psovanja majke

Oglasna Tabla

Raspust za đake u Užicu produžen za još jednu sedmicu, do 1. marta!

Oglasna Tabla