18.3 C
Uzice
јул 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

25. Marta nova akcija preventivnih pregleda

U Domu zdravlja Čajetina, kao i u Opštoj bolnici Užice u nedelju – 25. marta će se obavljati besplatni preventivni pregledi, i to u vremenu od 8 do 16 časova. Uput za preglede nije potreban a na njih se mogu javiti i pacijenti koji nemaju overenu zdravstvenu knjižicu.

Ovo je nastavak akcije koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, a koja se sastoji od preventivnih zdravstvenih pregleda koji se prema planu organizuju svakog meseca. Ovoga puta u Domu zdravlja Čajetina vršiće se ultrazvuk abdomena, a u užičkoj bolnici pregled mladeža i ginekološki pregledi.

„Preventivni pregledi počeli su od oktobra prošle godine, s’ tim što su prvog meseca bili organizovani samo na nivou nekih bolničkih centara. Zbog toga što je primećena velika zainteresovanost stanovništva, od novembra su uključeni i svi Domovi zdravlja. Kod nas je odziv bio jako veliki, izuzev prošlog meseca kada su bili oftamološki pregledi i mamografija koji se ne rade u našem Domu zdravlja već u zdravstvenom centru. Kod nas se samo mogla raditi analiza šećera u krvi“, kaže doktorka Mirjana Đurović, direktorka čajetinskog Doma zdravlja.

Dr Đurović apeluje na sve pacijente da se odazovu na sve preventivne preglede koji se organizuju na ovaj način, ali i da redovno dolaze na preglede kod svog izabranog lekara, koji su takođe besplatni.

„Kada je reč o preventivnim pregledima koje organizuje Ministarstvo zdravlja, tu nema ni zakazivanja niti je neophodna overena zdravstvena knjižica. Ali, inače u Domu zdravlja pacijenti uvek, sa overenom zdravstvenom knjižicom uz zakazivanje kod izabranog lekara, mogu obaviti besplatne preventivne preglede. Znači, svi preventivni pregledi ne snose troškove participacije“, ističe Đurovićka.

Nadležni iz Doma zdravlja Čajetina svojim građanima poručuju da iskoriste ovu priliku i provere svoje zdravlje. Ukoliko imaju nekih nedoumica ili su im potrebne dodatne informacije mogu pozvati broj telefona 3833000.

Izvor:zlatiborpress.rs/Dragana Rosić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užičani trećeplasirani u City games

Oglasna Tabla

Užički Nauči klub RCU dobio priznanje za promociju nauke

Oglasna Tabla

Skuplja registracija ako je broj šasije ili motora nečitak

Oglasna Tabla