20.5 C
Uzice
септембар 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

21. Kongres Udruženja kardiologa Srbije na Zlatiboru

21. Kongres Udruženja kardiologa Srbije održava se na Zlatiboru u periodu od 19 – 22. oktobra. Ovo je jedinstvena prilika za okupljanje i razmenu iskustava velikog broja kardiologa iz naše zemlje i inostranstva. Kako je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u hotelu „Palisad“ najavio Prof. dr Branko Beleslin predsednik UKS, kongres će okupiti oko 1000 učesnika. Najavljeno je prisustvo visokih zvaničnika Evropskog kardiološkog društva, koje poklanja veliku pažnju odnosima sa nacionalnim društvima, među kojima je i Udruženje kardiologa Srbije.

„Od uvaženih internacionalnih gostiju čast će svojim prisustvom učiniti buduća predsednica Evropskog udruženja kardiologa Barbara Kasadei, potpredsednik Evropskog udruženja kardiologa Bela Merkeli, sekretar EUK Jan Graha, uz ostale dugogodišnje prijatelje, predsednike nacionalnih udruženja i uvažene kardiologe iz regiona i Evrope“, dodaje Beleslin.

Prof. Ana Đorđević Dikić, predsednica naučnog odbora je istakla da će naučni program kongresa sačinjavati veliki broj sesija iz svih oblasti kardiologije, počev od originalnih radova koje čine kičmu svakog nacionalnog kongresa pa sve do različitih tipova sesija. Poseban program biće posvećen temi: 40 godina od uvođenja perkutane koronarne intervencije u lečenju koronarne bolesti.

„Od ostalih tema van interventne biće prikaz procedura koje predstavljaju vrh tehnologije: četvorodimenzionalni eho, dvostrika antitrombocitna terapija koja je uvek u fokusu. Dat je prostor i za plućne hipertenzije i za plućne embolije koje uvek predstavljaju problematiku u dijagnostici, kao i bazičnim naukama koje predstavljaju osnov za dalji razvoj kardiologije“, kaže Prof. Dikić.

Bivši predsednik Udruženja kardiologa Srbije i predsednik odbora za dodelu nagrada, Prof. dr Zoran Perišić kaže da je ovo jedno od najvećih strukovnih udruženja, sa dobrom pozicijom u Evropi, koje posebnu pažnju poklanja edukaciji mladih lekara.

„Dajemo im grantove, omogućavamo im da dođu na ovaj kongres, jer nekada je teško da se obezbede sredstva da se dođe na nešto ovako. Kardiologija u Srbiji ima budućnost, kroz naš rad, nagrade, razne vrste stimulacija koje možemo kao udruženje da pružimo tim mladim doktorima. Mi želimo da pokažemo tu spregu mladosti i iskustva“, ističe Perišić.

Tokom kongresa biće prikazana izložba povodom 60 godina Udruženja kardiologa Srbije, koja je prvi put predstavljena na simpozijumu UKS NOVA-K 2016.

Izvor:Dragana Rosić, www.zlatiborpress.rs

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Uhapšen Novosađanin zbog uzgoja i prodaje marihuane

Oglasna Tabla

U sredu počinju radovi na rekonstrukciji Ulice Nikole Pašića

Oglasna Tabla

Užičanka Nevena Arsić Gracin za 12h pretrčala 80km

Oglasna Tabla

Užice je za aerodrom godišnje izdvajalo 300.000 evra

Oglasna Tabla

Kolaps kod Užica: Izbegavajte magistralu Užice – Požega preko Sevojna!

Oglasna Tabla

Firma iz Požege muljana sa rečnim šljunkom iz Moravice: Država ih angažovala da srede korito, a oni šljunak preprodali za skoro 6 miliona dinara

Oglasna Tabla

Ispovest muškarca iz Užica kojeg žena neprestano vara: „Saznao sam da me je varala i pre braka“

Oglasna Tabla

U Užicu osnovana Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija

Oglasna Tabla

Da li ste spremni da se pozdravite sa letom? Danas počinje jesen

Oglasna Tabla